17 Aralık 2015 Perşembe

"Virginia Woolf’un ‘yaşama sevinciyle dolu’ mektubu mezatta" - Virginia Woolf’un intihar etmeden bir yıl kadar önce arkadaşı Philip Morrell’e yazmış olduğu bir mektup açık artırmaya çıkarılacak.


Virginia Woolf’un ‘yaşama sevinciyle dolu’ mektubu mezatta

Virginia Woolf’un ‘yaşama sevinciyle dolu’ mektubu mezatta
Virginia Woolf’un intihar etmeden bir yıl kadar önce arkadaşı Philip Morrell’e yazmış olduğu bir mektup açık artırmaya çıkarılacak. “Dalgalar” ve “Deniz Feneri” gibi yapıtların yazarı Woolf, mektubunda, kalp rahatsızlığına yakalanan Morrell’den “yaşamaya devam etmesini” istiyor ve “Son zamanlarda pek çok dostum yaşamaktan vazgeçti” diyor.
Doktoru tarafından kalp rahatsızlığı tanısı konulan Liberal Parti’li politikacı Morrell’in merdiven çıkması yasaklanmıştı. 
Woolf, üç sayfalık mektubunda şöyle diyor: 
“Sevgili Philip, mektubuna çok sevindim. Hastalığını duymuştum ve daha fazla bilgi edinmek istiyordum. Evini zemin kata taşımalı ve yaşamaya devam etmelisin. Son zamanlarda pek çok arkadaşım yaşamaktan vazgeçti.”
Woolf, Britanya’nın Alman uçaklarının hava akınlarına karşı savunma savaşı verdiği günlerde, 12 Temmuz 1940’ta kaleme aldığı mektubunda, kendi yaşamından ayrıntılar da veriyor ve hava saldırılarıyla karşı karşıya olmakla birlikte çiçeklerin, martıların, güzel manzaranın keyfini yaşamaktan vazgeçmediğini söylüyor.
Virginia Woolf 28 Mart 1941’de intihar etmiş, Philip Morrell de 1943’te hayata veda etmişti.
Woolf’un mektubu, açık artırmalarında eski kitaplar, el yazmaları, haritalar ve ilk basımlara yer veren Dominic Winter müzayede evi tarafından 1000-1500 sterlin (yaklaşık 6 bin TL) fiyat aralığıyla satışa sunulacak.
Kaynak: Guardian
http://kulturservisi.com/p/virginia-woolfun-yasama-sevinciyle-dolu-mektubu-mezatta

0 yorum :

Yorum Gönder