21 Nisan 2014 Pazartesi

İtalyan televizyoncu, gazeteci ve ödüllü yazar Daria Bignardi Türkiye'de




Daria Bignardi bir televizyoncu ve yazar. Milano'da Panorama dergisinde ve Stampa gazetesinde çalışan yazar, 1991'den bu yana televizyon ve radyo programları yapıyor. Ayrıca düzenli olarak Vanity Fair dergisine de yazıyor. 2009'da yayınlanan Non vi lasciero orfani (Sizi yetim bırakmayacağım) adlı romanı pek çok ödül kazandı ve bu roman dünya dillerine çevrildi. Artık Gidebilirsin onun üçüncü ve Türkçeye çevrilen ilk romanı.  



Artık Gidebilirsin, sadece âşık olmanın ve sevmenin yeterli olmadığını, yüzeyin altındaki acıların ve yaşanmışlıkların hayatımızın yönünü değiştirebi-leceğini gösteren bir aşk romanı. 
Artık Gidebilirsin'in kahramanları Arno ve Sara, ilk gençliklerinde birbirlerine âşık olan, zamanla birbirlerinden kopsalar da yıllar sonra yeniden karşılaşıp evlenen bir çift. Günün birinde Sara hiçbir açıklama yapmadan üç çocuğunu ve eşini terk edip ortadan kaybolur. Arno ise 13 yıldır birlikte yaşadığı karısını, aslında hiç tanımadığını fark etmenin şokuyla yüzleşir.



Bignardi, çalışmalarını sürdürdüğü ve Ekim ayında İtalya'da yayınlanacak olan yeni romanında 1976'da Türkiye'de yaşanan ve altı bin kişinin ölümüne neden olan depremden söz ediyor.

İtalya'da ses getiren televizyon programlarına imza atan ve kitapları tüm dünya da merakla beklenen yazar, 26 Nisan Cumartesi günü saat 18.30'da İstanbul İtalyan Kültür Merkezi'nde Türk okur-larıyla buluşacak. Söyleşide yazara, gazeteci ve edebiyat eleştirmeni Özlem Akalan eşlik edecek. Hem kitabı hem yazarı daha yakından tanımak isteyen okurlar için keyifli bir fırsat olacak.

0 yorum :

Yorum Gönder