22 Kasım 2013 Cuma

Crimezone Thriller Ödülü 5. Kez Karin Slaughter'ın



Uluslararası çok satar yazarı  Karin Slaughter, bu yıl on birincisi verilen Crimezone Thriller Ödülü'ne 5. kez değer görüldü. Emsali görülmemiş bir başarı kazanan yazarın Unseen adlı kitabına En İyi Yabancı Gerilim Ödülü, yaklaşık 10,000 suç yazarı, yayıncı, katılımcı ve okuyucunun oylarıyla verildi.


İkincilik ödülü Inferno (Cehennem) kitabıyla Dan Brown’un oldu. Ödül için yarışan diğer yazarlar Jo Nesbø, Harlan Coben, Tess Gerritsen, Jussi Adler-Olsen, Lars Kepler, Nicci French, Deon Meyer ve R. J. Ellory’ydi.



Ödülün on bir yıllık geçmişinde Karin Slaughter bu ödülü beş kere alma onuruna sahip tek yazar olma özelliğini taşıyor. Slaughter 2011 yılında Fallen, 2009 yılında Fractured (Paramparça)*, 2007’de de Beyond Reach/Skin Privilege kitaplarıyla bu ödülü kazanmıştı. Ayrıca zamanın en popüler yazarına verilen Onur Ödülü’nün ilk yılı 2010’da bu ödüle layık görülmüştü.


2002 yılında kurulan, polisiye/gerilim ürünleri hakkında günlük haberler veren ve eleştiriler yayımlayan Crimezone Hollanda'nın en popüler web sitelerinden biridir.



*2012 yılında Kırmızı Kedi Yayınevi tarafından, Ali Cevat Akkoyunlu'nun çevirisiyle okura sunulmuştur.

0 yorum :

Yorum Gönder