11 Kasım 2013 Pazartesi

Fotoğraflarla Kitap Fuarı - 2

Tüyap İstanbul Kitap Fuarı'nın ilk hafta sonu oldukça kalabalık geçmişti. Sonraki günler de ilk hafta sonunu aratmadı. 

6-7-8 Kasım tarihlerinde özellikle genç okurlarımıza yönelik etkinlikler düzenledik. Programımızda, Feyza Hepçilingirler ve Ayla Çınaroğlu imza günleriyle, Görkem Yeltan ise bir söyleşiyle yer aldılar.








Tüm çocuk kitaplarıyla Kırmızı Kedi yazarları arasına katılan Feyza Hepçilingirler imza gününde genç okurlarıyla buluştu.









Ayla Çınaroğlu imza gününde genç okurlarımızdan büyük ilgi gördü. Misafirimiz çocuk edebiyatının duayenlerinden biri olunca, imza almak kadar sohbet etmek için standa gelenler de hayli çoktu.






İlk hafta sonu için planladığımız Ötekiler'in imza günü, hem okurların talebi hem de Tuncay Özkan'ın dostlarının desteğiyle, tüm fuar dönemine yayıldı. Tuncay Özkan'ın dostları, destekçileri onun adına, okurları için kitabını imzaladı.









Hafta sonunu ağırlıklı olarak Türk edebiyatının önemli isimlerine ayırdık: Haydar Ergülen, İnci Aral, Şükrü Erbaş, Cenk Gündoğdu.

İnci Aral'ın kitaplarının önemli bir kısmını basarak "tüm eserleri"ne doğru yol alan yayınevimizin standı imzalı kitaplardan oluşan bir İnci Aral arşivi edinmek, eksik kitaplarını tamamlamak ya da daha önce okumadığı Aral kitaplarıyla tanışmak isteyen okurlardan yoğun ilgi gördü.




Şiir meraklıları için ilk imza günü konuğumuz Haydar Ergülen'di. 1980 sonrası Türk şiirinin en önemli isimlerinden Haydar Ergülen, şiir ve deneme kitaplarının yanı sıra çocuk okur için kaleme aldığı, her harfin bir meyve, bir çiçek ve bir hayvan ismiyle örneklendiği şiirler içeren Nar Alfabesi'ni de imzaladı.







Fuarın son günü yine iki önemli şairimizin imza günü vardı: Usta şair Şükrü Erbaş ve 2013 Metin Altıok Şiir Ödülü'ne değer bulunan Cenk Gündoğdu. 

İlk önce bir söyleşiyle okurlarıyla buluşan Şükrü Erbaş, daha sonra standımızda kitaplarını imzaladı.



Tüm hafta boyunca sık sık standımızı ziyaret eden Eren Erdem, fuarın son gününde de, bir önceki imza gününü kaçıran okurlarıyla buluştu.

Böylece bir fuarını daha geride bırakmış olduk. Gelecek yıl yeni sürpriz kitaplar, sevdiğiniz yazarlar ve keyifli söyleşilerle görüşmek üzere. 


2 yorum :

  1. Son dönemde yayımladığınız kitapları ilgi ile takip ediyorum. Sayenizde daha keyifli bir fuar oldu. Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz teşekkür ederiz. Yayınlarımızı beğendiyseniz ne mutlu bize.

      Sil