4 Kasım 2013 Pazartesi

Fotoğraflarla Kitap Fuarı - 1



Bütün bir yıl heyecanla beklediğimiz Tüyap İstanbul Kitap fuarı geldi çattı işte. 

İlk defa fuarda okura sunacağımız kitaplar matbaadan gelmiş, yazarların imza günü ve söyleşi organizasyonları yapılmış, kataloglarımız hazırlanmıştı.

2 Kasım Cumartesi sabahı erkenden, tam kadro fuardaki standımızda yerimizi aldık ve saatin 10.00'u gösterip de kapıların açılmasını bekledik. 
Kapıların açılmasıyla kitaplarımız yavaş yavaş okurlarına kavuştu.



Fuarın ilk gününde Uygar Şirin, Eren Erdem ve Yalçın Çakır kitaplarını imzalamak üzere standımıza konuk oldular. İmza günlerimiz, okurların yoğun katılımı sayesinde pek keyifli geçti.

Devrim Ayetleri'nin yazarı Eren Erdem aynı gün, imza saatinden önce bir de söyleşi gerçekleştirdi. Bu kadar kalabalık olacağını bilseydik, Tüyap'tan daha büyük bir salon isterdik.
Günün sonunda, ertesi sabah açmak üzere sevgili kitaplarımızın üzerini örterek, yorgun ama mutlu ayrıldık fuardan. 




3 Kasım Pazar gününün bu kadar yoğun geçeceğini tahmin etmemiştik. Etsek dış mihrakları yardıma çağırırdık.
Hüsnü Arkan, Mustafa Mutlu ve Doğan Yurdakul standımızda okurlarıyla buluşurken salonlarda söyleşiler sürüyordu.






"Tuncay Özkan'ın 'Ötekiler' Kitabı Üzerine" söyleşi ve ardından Tuncay Özkan'ın dostları tarafından gerçekleştirilen imza günü kelimenin tam anlamıyla bir izdiham yarattı. Elbette bu haberi, Silivri cezaevine uçurduk hemen. Yazarımız içeride de olsa kitabı özgürce okurlarıyla buluşmuştu. Dört duvar arasında da olsa bunun sevincini duysun istedik.








Doğan Avcıoğlu'nun Türklerin Tarihinin 6. Cildi, Osmanlı'nın Düzeni'nin yayımlandığı şu günlerde, fuarda "Doğan Avcıoğlu'nun 30. Ölüm Yıldönümü Anması"nı düzenleme fırsatı bulduk.




Günün son etkinliği Hüsnü Arkan imza gününün ardından gerçekleştirdiği şiir, edebiyat ve müzik üzerine ardından bir söyleşi oldu.



Fuarın ilk hafta sonunu böylece kapatmış olduk. Önümüzde, okurlarımızla buluşmayı sürdüreceğimiz bir hafta var.

Bu fuar ve okurlar gerçekten bir harika!

0 yorum :

Yorum Gönder